HomeHealthFDA autorizează doza a treia la copii cu vârste între 12-15 ani

FDA autorizează doza a treia la copii cu vârste între 12-15 ani

Food and Drug Administration (FDA), Luni, 2 ianuarie, a extins eligibilitatea pentru vaccinul cu numărul trei la copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Aceasta este valabilă doar pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

De asemenea, FDA a autorizat Luni, 2 ianuarie 2022, vaccinurile de rapel pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ce suferă de deficiențe imunitare.

De ce contează? Extinderea aprobărilor vine ca urmarea a creșterii numarului de cazuri de coronavirus, ce se înmulțesc în timp record, datorită contagioasei variante Omicron. Răspândirea vine cu ingrijorări referitoare la capacitatea unităților sanitare de a răspunde la numărul mare de îmbolnăviri.” Mai mult, aproape 100 din cazurile de copii spitalizați cu Covid-19, sunt copii ai căror părinți au refuzat vaccinarea, iar acest lucru poate fi prevenit”, spune Antony Fauci. Mai mult, spitalizările în rândul copiilor au crescut cu 52% din Noiembrie 29 până în Decembrie 26, 2021, iar aceste statistici nu sunt de tratat cu indiferență.

În aceeași ordine de idei, FDA a aprobat și scurtarea perioadei pe care adolescenții și adulții o așteaptă între primirea unei a doua injecții și cele de-a treia, de la șase luni la cinci luni.

Situația actuală ne arată că acum, în Statele Unite, mai mult de 70% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinate, potrivit CDC. Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), Anthony Fauci, a încurajat săptămâna trecută părinții să-și vaccineze copiii împotriva COVID-19 pentru a preveni spitalizarea „evitabilă” și bolile severe.  Acesta este un lucru extrem de important mai ales acum, după întoarcerea copiilor din vacanțe și reînceperea învățământului.

Odată cu valul actual al variantei omicron, este esențial să continuăm să luăm măsuri preventive eficiente, care salvează vieți, cum ar fi vaccinarea primară și rapelurile, purtarea măștilor și distanțarea socială, pentru a lupta eficient cu COVID-19.” Spune Janet Woodcock, comisarul FDA.

Prin vaccinarea populației, suntem mai aproape de imunizarea impotriva COVID-19.

Articol de Victoria Nănău

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente