HomeEditorialGoogle investește 400 de milioane de dolari în Anthropic pentru a lupta...

Google investește 400 de milioane de dolari în Anthropic pentru a lupta împotriva ChatGPT

Chatbot-ul lui Anthropic Claude ar trebui să fie disponibil publicului în următoarele luni.

Google de la Alphabet investește aproape 400 de milioane de dolari în startup-ul de inteligență artificială (AI) Anthropic, care ar trebuii să fie un rival pentru ChatGPT de la OpenAI, potrivit unui raport al Los Angeles Times.

Parteneriatul, fără detalii financiare, a fost distribuit pe un blog de către Anthropic.

Facem parteneriate cu Google Cloud pentru a sprijini următoarea fază a Anthropic, în care vom implementa sistemele noastre de inteligență artificială pentru un set mai larg de oameni”, a declarat CEO-ul Anthropic, Dario Amodei.

Acest parteneriat ne oferă performanța infrastructurii cloud și amploarea de care avem nevoie.” a adăugat el.

Parteneriatul este conceput astfel încât companiile să poată dezvolta în comun sisteme de calcul AI.

Suntem dornici să folosim infrastructura Google Cloud pentru a construi sisteme AI fiabile, interpretabile și orientabile. Acest parteneriat cu Google Cloud ne va permite să construim o platformă AI mai robustă”, a adăugat Amodei.

Anthropic a fost fondată în 2021 de foști lideri ai OpenAI. În ianuarie, compania a lansat un test limitat al unui nou chatbot numit Claude, cu care firma spera să concureze cu ChatGPT de la OpenAI.

AI a evoluat de la cercetarea academică pentru a deveni unul dintre cei mai mari factori ai schimbării tehnologice, creând noi oportunități de creștere și servicii îmbunătățite în toate industriile”, a declarat într-un comunicat Thomas Kurian, directorul executiv al Google Cloud,.

Google Cloud oferă infrastructură deschisă pentru următoarea generație de startup-uri AI, iar parteneriatul nostru cu Anthropic este un exemplu excelent al modului în care ajutăm utilizatorii și companiile să profite de puterea AI fiabilă și responsabilă.” a adăugat el.

Astfel de oferte dau companiilor consacrate șansa de a accesa sistemele AI în curs de dezvoltare. La rândul lor, startup-urile AI profită la maximum de resursele de finanțare și de cloud computing pe care le oferă giganții tehnologiei.

Claude de la Anthropic nu a fost încă lansat publicului. Cu toate acestea, compania a spus că intenționează să facă chatbot-ul mai disponibil „în următoarele luni”.

Sunt încântat de salturile bazate pe inteligență artificială pe care urmează să le dezvăluim în Căutare și nu numai”, a declarat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, în timpul unei întâlniri privind veniturile din al patrulea trimestru.

El a adăugat că Google intenționează să lanseze chatbot-uri „în următoarele săptămâni și luni ca însoțitor de căutare”.

Raportul a fost publicat de Los Angeles Times.

La începutul lunii, gigantul bancar elvețian UBS a raportat că ChatGPT ar fi depășit 100 de milioane de utilizatori activi lunar la sfârșitul lunii ianuarie, făcând-o aplicația cu cea mai rapidă creștere din istorie.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente