HomeEditorial“Nano killers”, materiale antibacteriene care pot avea potențial pentru detectarea și tratarea...

“Nano killers”, materiale antibacteriene care pot avea potențial pentru detectarea și tratarea cancerului

Cercetătorii au descoperit un material cu potențial pentru detectarea și tratarea cancerelor pe care l-au denumit “nano killers”.

Studiile anterioare au folosit preponderent nanozimele (nanomateriale cu caracteristici asemănătoare enzimei). Cu toate acestea, nanozimele depind de H2O2, O2, superoxid și radicalii hidroxil pentru a genera specii reactive de oxigen, ceea ce împiedică utilizarea lor în medii anoxice.

Recent, o echipă de cercetare condusă de profesorul Zhang Dun de la Institutul de Oceanologie, Academia Chineză de Științe a descoperit că un material din nano-foi, activat cu permonosulfat MoS2, permite dezinfecția eficientă împotriva microorganismelor anaerobe. Studiul lor a fost publicată în Journal of Hazardous Materials.

Cercetătorii au construit un sistem rapid și eficient de sterilizare bacteriană anaerobă cu nano-foi de MoS2. Pe baza calculelor funcționale ale densității, cercetătorii au descoperit că nano-foile de MoS2 ar putea cataliza permonosulfatul și H2O pentru a produce specii active de oxidare (OAS). Aceste OAS ar putea fi vizualizate ca „nano killers”, care oxidează constant lipidele din jurul MoS2 și provoacă moartea celulelor.

Producția crescută a acestor radicali liberi, împreună cu contactul lor strâns cu microbii, a permis o sterilizare rapidă și stabilă în diferite medii. Această lucrare analizează mecanismul sterilizării bacteriene anaerobe, care pune în lumină terapia biologică, antibacteriană, a cancerului și analiza coroziunii influențată anti-microbiologic”, a explicat Wang Jin, primul autor al studiului.

Acest lucru va deschide noi orizonturi asupra mecanismelor bactericide anaerobe și strategiilor inovatoare de dezinfecție”, a adăugat profesorul Zhang.

„Nano Killers” pot fi utilizați împotriva anumitor boli

Nu este prima dată când sunt raportați “nano killers”. În 2004, revista WIRED a anunțat că o companie cunoscută sub numele de Kereos dezvolta o pereche de nanotehnologii pentru a determina tumori care măsurau doar un nanometru în diametru, apoi le extirpa cu o cantitate mică, dar precisă de medicament pentru chimioterapie.

Aceste nanotehnologii au fost dezvoltate nu doar pentru a descoperi cancerele în stadiile lor incipiente, ci și pentru a furniza o cantitate mică de medicament care vizează direct tumorile, care ar putea provoca efecte secundare minime sau inexistente. Așadar “nano killers” erau folosiți drept un indicator pentru a spune că există o tumoare și apoi ca țintă de tratament.

La momentul prezentului raport, tehnologiile se află în stadiul lor incipient de dezvoltare, iar oficialii companiei au anunțat că mecanismul de diagnostic a fost setat să intre în studiile pe oameni anul viitor.

Articol de Cristina Zarioiu

 

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente