HomeHealthNoi alternative pentru protecția împotriva COVID

Noi alternative pentru protecția împotriva COVID

În timp ce oamenii de știință explorează posibilitățile pentru prevenirea infecției cu Covid-19, oficialii de sănătate publică din India și China au aprobat deja fiecare versiuni care nu necesită folosirea acelor pentru cetățenii lor.

În India, autoritățile de reglementare au aprobat marți un vaccin nazal dezvoltat în Statele Unite și fabricat de compania Bharat Biotech. Vaccinul este destinat persoanelor care nu au fost încă vaccinate și deși nu era clar cât de bine funcționează, deoarece compania nu a făcut publice încă rezultatele studiului, a fost solicitat ca spray-ul să fie folosit ca rapel.

„Acest pas va consolida și mai mult lupta noastră colectivă împotriva pandemiei”, a declarat ministrul indian al Sănătății, Mansukh Mandaviya, pe Twitter.

Vaccinul a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Washington din St. Louis, care l-au licențiat companiei indiene. Acesta furnizează o copie a proteinei cu vârf de coronavirus la mucoasa nazală, furnizată folosind un virus inofensiv al gripei cimpanzeului, un adenovirus slab care provoacă de obicei răceala comună la cimpanzei . Testele au inclus două doze de vaccin pentru 3.100 de voluntari nevaccinați și un rapel pentru 875 de persoane care au primit deja două vaccinuri cu COVID-19.

În China, vaccinul fără ace este o versiune inhalată a vaccinului COVID-19 existent al CanSino Biologics, care este menit să fie o doză de rapel. Compania a spus că rezultatele studiului preliminar au arătat că doar un puf a crescut protecția imunitară, dar nu a fost clar dacă asta înseamnă o eficiență îmbunătățită, au raportat canalele de știri locale. Vaccinul chinezesc folosește un virus uman inofensiv al răcelii și a fost testat ca un rapel pe oameni care au primit vaccinuri cu COVID-19 de la o altă companie chineză. De asemenea, nu se cunoștea o perioadă de timp pentru lansarea acestui vaccin.

Interesul pentru un vaccin fără ace face parte dintr-o strategie de îmbunătățire a protecției împotriva infecțiilor prin plasarea dozelor direct acolo unde virusul intră în organism, cum ar fi în nas sau gură.

În unele țări cu venituri mici, folosirea a altceva decât o doză injectabilă poate fi, de asemenea, mai ușoară pentru depozitare și livrare, a declarat Michael Diamond, doctor la Universitatea Washington.

 

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente