HomeHealthPentru prima dată oamenii de știință distrug cancerul la creier prin terapia...

Pentru prima dată oamenii de știință distrug cancerul la creier prin terapia cuantică

Oamenii de știință propun un spray care va face ca cele mai agresive tumori de cancer cerebral să se autodistrugâ. Acest spray conține bio-nanoantene, molecule speciale care pot altera celulele la nivel cuantic

Oamenii de știință de la Universitatea din Nottingham au conceput o metodă unică de tratament cu spray pentru a vindeca glioblastomul, un cancer cerebral extrem de agresiv care ucide anual peste 10.000 de oameni în SUA. Ei susțin, de asemenea, că aceasta este prima abordare terapeutică cuantică care arată că cancerul poate fi eliminat prin semnalizare cuantică, adică prin realizarea de modificări în biologia celulelor la nivel cuantic.

Tratamentul presupune folosirea de bio-nanoantene, adicâ nanoparticule de aur acoperite cu molecule active redox. Cercetătorii susțin că ucid celulele de glioblastom prin pulverizarea bio-nanoantenelor la locurile tumorale și aplicând un câmp electric.

Ne referim la ele ca „bio-nanoantene”, deoarece convertesc un câmp electric într-un eveniment de semnalizare biologică, care apoi reglează funcțiile celulare, cum ar fi apoptoza (moartea celulară programată)”, a declarat Frankie Rawson, unul dintre autorii studiului.

Bio-nanoantenele încărcate electric elimină glioblastomul Din păcate, majoritatea persoanelor cu glioblastom nu trăiesc mai mult de opt luni de la diagnosticare, iar rata de supraviețuire la cinci ani este de doar 6,8%, potrivit cercetătorilor.

Acest lucru se datorează naturii lor invazive. Celulele de glioblastom se infiltrează în țesutul cerebral din jur, făcând îndepărtarea completă în timpul intervenției chirurgicale aproape imposibilă. Chiar și cu tratamente agresive, tumora reapare întotdeauna.

În studiul lor, cercetătorii sugerează că atunci când antenele bio-nano sunt administrate la locul de rezecție chirurgicală a tumorii prin pulverizare, acestea sunt ușor absorbite de celulele canceroase. Când cercetătorii aplică un câmp electric, acesta duce la un transfer cuantic de electroni la suprafața proteinei legate de bio-nanoantene, citocromul c.

Acest transfer unic de electroni modifică starea redox a proteinei, semnalând celulelor canceroase să activeze moartea celulară programată. Celulele canceroase încep să moară de la sine, prevenind regenerarea tumorii și prelungind eventual viața.

De asemenea, numai celulele canceroase sunt ucise în timpul acestui proces și nicio altă celulă cerebrală nu este afectată.

Nu înțelegem pe deplin de ce bio-nanoantenele din celulele canceroase le fac sensibile la câmpurile electrice, dar celulele normale ale creierului sunt relativ insensibile”, a spus Rawson.

Datele noastre indică faptul că celulele canceroase au modificat expresia căilor genetice legate de răspunsul la stres acut, în comparație cu celulele normale. Deoarece modificările unui câmp electric din celule reprezintă un răspuns acut de stres, acesta poate fi un indiciu despre motivul pentru care celulele canceroase sunt ucise, dar nu și celulele normale”, a adăugat el.

Bio-nanoantenele reprezintă ascensiunea terapiilor cuantice

Cercetătorii sugerează că de zeci de ani, au existat dovezi care sugerează că evenimentele mecanice cuantice joacă un rol crucial în procesele biologice specifice care stau la baza funcționării organismelor.

Am avut o ipoteză de lucru conform căreia dezvoltarea tehnologiilor pentru a controla aceste evenimente ne-ar putea permite să manipulăm comportamentul celular. Odată cu rezultatele acestei lucrări, acea ipoteză a devenit realitate”, a declarat Rawson pentru Interesing Engineering.

Tratamentul cu bio-nanoantene este mai interesant deoarece acest proces reprezintă o fuziune a medicinei și a bioelectronicii cuantice.

Procesul funcționează printr-un fenomen cunoscut sub numele de tunelare cuantică a electronilor, numit Transfer Biologic Cuantic de Electroni (QBET).

Comutarea redox a citocromului C, activată prin QBET, semnalează celulelor canceroase să inițieze căile de moarte celulară în celulele canceroase printr-un proces de transfer cu un electron la citocromul C.

Acest proces demonstrează că oamenii de știință pot folosi câmpuri electromagnetice vizate pentru a declanșa un fenomen mecanic cuantic în biologie.

Fiind primul tratament posibil pentru cancer care exploatează efectele mecanice cuantice, acesta poate reprezenta prima terapie cuantică din lume, deschizând o nouă eră a paradigmelor de tratament”, a adăugat Rawson.

Studiul este publicat în revista Nature Nanotechnology.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente