HomeGourmetPrima imprimantă de băuturi moleculare. De la cafea cu gheață la cocktailuri

Prima imprimantă de băuturi moleculare. De la cafea cu gheață la cocktailuri

În prezent, o companie din Redwood, California, numită Cana, spune că a dezvoltat o mașină care poate să facă mii de băuturi diferite cu „prima imprimantă de băuturi moleculare din lume”. Sistemul folosește o tehnologie nouă de distribuire a lichidelor la nivel microscopic pentru a amesteca băuturile. Astfel, folosind un singur cartuş de arome, aparatul aduce în fața consumatorilor o gamă variată de opțiuni.

Echipa din spatele brandului Cana a petrecut trei ani studiind cele mai populare băuturi la nivel molecular. „Oamenii de știință de la Cana au identificat și izolat urmele de compuși specifici care determină aroma pentru mii de băuturi unice disponibile comercial. Ei au creat primul set universal de ingrediente pentru băuturi din lume, care recreează mii de opțiuni diferite folosind un set simplificat de ingrediente care pot fi imprimate”.

Rezultatele sună prea bine pentru a fi adevărate: pagina de băuturi a companiei prezintă cafea cu gheață, ceai cu gheață, ceai spumant, apă cu vitamine, apă aromată, băuturi pentru sportivi, băuturi răcoritoare, alcool, cocktail-uri și, în cele din urmă, vin.

Cana spune că cel puțin 90% din ceea ce bem este apă cu arome, zahăr și alcool adăugat. Acesta promite niveluri personalizabile ale acestor ingrediente, cofeina și alcoolul putând fi excluse pentru copii prin intermediul unui cod PIN.

Compania susține că noul dispozitiv poate reduce deșeurile și emisiile asociate, ajutând oamenii să evite băuturile îmbuteliate și conservate. „Cana One este concepută pentru a oferi fiecărui client confort, economii și o experiență pe care nu știau că și-o doresc”, a spus CEO Matt Mahar. „Este ca și cum ai avea un raion personalizat pentru băuturi în bucătărie – fără bătăi de cap sau prea multe recipiente din plastic, aluminiu și sticlă.”

Referitor la prețuri, sistemul lor de apreciere este cel puțin interesant. În prezent, clienții pot rezerva un astfel de aparat cu o plată în avans de 99 USD, care va fi apoi redusă din prețul final, care este de 499 USD pentru primele 10.000 de comenzi și 799 USD mai târziu. Cartușele sunt înlocuite gratuit după cum este necesar, dar clienții vor plăti pentru fiecare băutură, în funcție de ceea ce solicită. Prețurile anunțate sunt de 0.29 USD pentru o apă carbogazoasă, 0.79 USD pentru un ceai cu gheață și 2.99 USD pentru un cocktail artizanal. Sistemul necesită, de asemenea, cartușe de zahăr și băuturi spirtoase – ambele înlocuite gratuit – și un cilindru de CO2.

Suma plătită pentru o astfel de băutură nu este de speriat însă acest tip de model de preț vine cu un risc inerent: prețurile pentru băuturi individuale ar putea să crească.

Și apoi, după preț, următoarea întrebare este cu siguranță dacă poate această mașină să facă cu adevărat băuturi care să aibă un gust plăcut sau nu.

Cana promovează utilizarea „ingredientelor de calitate”, adăugând că aparatul lor „reface băuturile tale preferate folosind ingredientele naturale. De asemenea, compania promite „băuturi exclusive de la mărcile pe care le cunoașteți” – deși rămâne de văzut dacă vor ajunge în cele din urmă la un parteneriat cu lideri de piață precum Coca Cola sau Pepsi.

Deci Cana One este viitorul băuturilor? În acest moment, este imposibil de spus. Toată tehnologia din spatele unor astfel de idei este în van dacă băuturile nu au un gust grozav. Rămâne de văzut dacă ne vor fi depășite așteptările începând cu luna ianuarie a anului 2023, când compania se așteaptă să înceapă livrările.

 

Articol de Larisa Ivan

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente