HomeHealthUn nou studiu New Yale dezvăluie de ce imunoterapia nu funcționează pentru...

Un nou studiu New Yale dezvăluie de ce imunoterapia nu funcționează pentru toată lumea

Un studiu de la Universitatea Yale prezintă o nouă explicație a motivului pentru care imunoterapia funcționează doar pentru unii pacienți cu cancer.

Imunoterapia, o bioterapie care îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște și de a lupta cu celulele tumorale mutante, a schimbat peisajul de tratament pentru pacienții care suferă de cancer, care este cauzat de acumularea progresivă a mutațiilor ADN.

Cu toate acestea, mulți indivizi nu răspund la imunoterapie. De exemplu, studiile au indicat că doar jumătate dintre pacienții cu cancer colorectal și endometrial răspund la imunoterapie.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Yale, publicat recent în revista Cancer Discovery, a descoperit o posibilă explicație pentru acest lucru.

Potrivit unei analize a unui studiu de fază II care a implicat 24 de pacienți cu cancer endometrial și medicamentul de imunoterapie pembrolizumab, echipa Yale a identificat un mecanism specific de reparare a ADN-ului defectuos în tumori ca un factor cheie în determinarea rezultatelor pacientului.

Am vrut să înțelegem de ce unii pacienți răspund mai bine decât alții la imunoterapie”, a spus autorul corespondent Ryan Chow, M.D./Ph.D. candidat care lucrează în Departamentul de Genetică din Yale și Institutul de Biologie a Sistemelor.

Cercetările echipei Yale s-au concentrat pe eșecul unui proces cunoscut sub numele de „repararea nepotrivirii”. Când celulele se divid, apar adesea erori în ADN-ul lor. Un grup special de proteine ​​identifică și corectează erorile ADN prin „repararea nepotrivirii”. Cu toate acestea, o defalcare a acestui proces de editare are loc în multe tipuri diferite de cancer, ducând la niveluri ridicate de mutație.

Echipa de cercetare condusă de Chow, dr. Eric Song, rezident în oftalmologie și dr. Alessandro Santin, profesor de obstetrică, ginecologie și științe ale reproducerii s-au concentrat pe faptul că deficiența de „reparare a nepotrivirii” poate rezulta din două mecanisme distincte.

Într-unul apar mutații în procesul de reparare a ADN-ului în sine, ducând la producerea de proteine ​​de reparare defecte; în al doilea producția procesului de reparare a ADN-ului este oprită complet. În ambele cazuri tumorile acumulează niveluri foarte ridicate de mutații care ar fi de așteptat să le facă candidați buni pentru imunoterapie.

O analogie ar fi o fabrică de jucării disfuncțională.Poate că fabrica produce jucării sparte care nu funcționează, sau fabrica nu are personal și încetează să mai producă jucării. Oricum, copiii nu vor fi fericiți.” a spus Chow.

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că tumorile cu proteine ​​de reparare a ADN-ului defecte au avut răspunsuri semnificativ mai bune la imunoterapie decât cele în care producția de proteine ​​de reparare a ADN-ului a fost redusă la tăcere. Aceste diferențe ar putea fi urmărite în cele din urmă la modificări ale răspunsului imun care a fost montat împotriva fiecăreia dintre cele două clase de tumori, au spus ei.

Când vine vorba de imunoterapie, se pare că călătoria – în acest caz, cauza de bază a deficienței de reparare a nepotrivirii – poate fi la fel de importantă ca destinația”, a spus Chow.

Utilizarea inovatoare a datelor din studiile clinice ne poate ghida înțelegerea modului în care imunoterapia manipulează sistemul imunitar și, în cele din urmă, poate îmbunătăți modul în care tratăm pacienții.” a adăugat Song.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente